Διοικητικό Συμβούλιο

1. Χρήστος Παναγιωτόπουλος του Παναγιώτη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μέλος εκτελεστικό)

Δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών και του Real Estate για περισσότερα από 35 χρόνια, έχοντας αναπτύξει επιτυχημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ της εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, REDS Α.Ε. από το 2014, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του ΔΣ. Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει ασχοληθεί επιτυχώς ως ανάδοχος, ο ίδιος σημαντικών Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριοποίηση στο χώρο του Real Estate.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ευρυτανία σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1987)

2. Ιωάννα Σαμπράκου του Φωτίου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μέλος μη εκτελεστικό)

Η Ιωάννα Σαμπράκου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Elite Global Consulting Services, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της συμβουλευτικής εξαγορών & συγχωνεύσεων, επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής, εταιρικών σχέσεων και χρηματοδοτήσεων. Είναι Αντιπρόεδρος και Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της REDS Α.Ε. (μέλος του Ομίλου Ελλάκτωρ), εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ηγέτιδας δύναμης στην αγορά ανάπτυξης ακινήτων. Επιπλέον, είναι Ιδρύτρια και Managing Partner της Chiltern Media, η οποία ειδικεύεται στις χρηματοδοτήσεις οπτικοακουστικών, κινηματογραφικών και διαφόρων τύπων παραγωγών.

Έχει διατελέσει Διευθύντρια Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Dimera Group (Group Investments& Development Director), όπου και ηγήθηκε - ανάμεσα σε άλλα - της εξαγοράς του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, έκτασης 17.630 στρεμμάτων, συνολικού ύψους ∽€205 εκατ. (ξενοδοχειακό συγκρότημα, καζίνο, μαρίνα, οινοποιείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.ά.).

Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Σύμβουλος Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Αν. Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τη Βιομηχανία & το Εμπόριο, και του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τις Επενδύσεις, με άμεση εμπλοκή στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την προώθηση στρατηγικών επενδύσεων, ΣΔΙΤ, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, ιδιωτικοποιήσεων και τηλεπικοινωνιών. Υπηρέτησε ως Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος «Προώθηση Επενδύσεων και Στρατηγικές Επενδύσεις», υπό την Παγκόσμια Τράπεζα.
Ως Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν επικεφαλής της εθνικής διαπραγμάτευσης για το ΕΣΠΑ 2014-2020 στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών - διασφαλίζοντας άνω του €1 δις. - και της διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο. Διετέλεσε Συντονίστρια του «Digital Growth 2021» και του «National Broadband Plan», ενώ διαχειρίστηκε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η μετάβαση στην Ψηφιακή Τηλεόραση και το 4G. Ήταν Συντονίστρια του ρυθμιστικού πλαισίου για τις ΤΠΕ, κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπηρέτησε, επίσης, ως εμπειρογνώμων & αξιολογήτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ως SeniorEngineer στην AtmelS.A.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ), μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων& Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο), υπό το Υπουργείο Οικονομικών, Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Εθνική Εκπρόσωπος στην Διεθνή   Ένωση   Τηλεπικοινωνιών   (ITU),   Πρόεδρος   της   Οργανωτικής   Επιτροπής«Ψηφιακές Πληρωμές και Ενιαία Ψηφιακή Αγορά» και Πρόεδρος του Συνεδρίου «1stAthensDigitalPaymentsSummit».
Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ κατέχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, εγκεκριμένο από το U.S. Patent and Trademark Office, και MBA από το ALBA Graduate Business School.

 

3. Γεώργιος Κωνσταντινίδης του Χρήστου, Διευθύνων Σύμβουλος (μέλος εκτελεστικό)

Ιδρυτής & Πρόεδρος της SWOT Α.Ε. Είναι απόφοιτος του Alpine | The Swiss Business School for Hotel & Tourism Management στο οποία σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Τουρισμού κι έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση σπουδών του στο Hospitality Management του Cornell University των Η.Π.Α. Από το 2010, έχει διατελέσει Εκτελεστικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος σε Ανώνυμες Εταιρείες στο χώρο του Τουρισμού & του Αθλητισμού, ενώ έως τότε και για σειρά ετών απέκτησε σημαντική εμπειρία στον τομέα της Εμπορικής Διεύθυνσης Ανωνύμων Εταιρειών. Διακρίνεται στη δομική ανάπτυξη επιχειρήσεων, την επικοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις με επενδυτικά σχήματα και οργανισμούς.

4. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου του Γεωργίου, Σύμβουλος (μέλος μη εκτελεστικό)

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LL.M.) στο Διεθνές Τραπεζικό Δίκαιο και στο Δίκαιο της Εποπτείας της Κεφαλαιαγοράς από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.  Διαθέτει μακρόχρονη δικαστηριακή εμπειρία και παρέχει συμβουλές σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εισηγμένες εταιρείες σε θέματα εμπορικού δικαίου και δικαίου της κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανομένης και της κανονιστικής συμμόρφωσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

5. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή, Σύμβουλος (ανεξάρτητο μέλος - μη εκτελεστικό)

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco ΑΕ.

6. Παναγιώτης Κυριακόπουλος του Όθωνος (μέλος μη εκτελεστικό)

Ο κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastleupon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό Τίτλο (M.Sc), στη Ναυπηγική Και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (M.I.T), ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (MBA), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. Από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Παράλληλα, είναι  μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιριών Euroseas Ltd και Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Quest και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). 

7. Ευάγγελος Σαμαράς του Φιλίππου (μέλος μη εκτελεστικό)

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδικότητα Δομοστατικός, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1981)  και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάζεται για περισσότερο από 30 χρόνια,  ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρείες Aνάπτυξης και Eκμετάλλευσης Aκινήτων. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ασκεί διοίκηση ως εκτελεστικός Πρόεδρος σε εταιρεία αντιπροσώπευσης αυτοκινήτων και ως εκτελεστικό μέλος Δ.Σ σε εταιρεία αερομεταφορών. Κατά την σταδιοδρομία του μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί με επιτυχία στην διαδικασία σχεδιασμού, μελέτης, αδειοδότησης και υλοποίησης σημαντικών οικοδομικών και βιομηχανικών έργων του ομίλου εταιρειών Motor Oil.

8. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης του Ευστρατίου (ανεξάρτητο μέλος - μη εκτελεστικό)

Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αττικής ΑΕ-ΑΟΤΑ.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής των Γραφείων Υφυπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ», καθώς και Σύμβουλος Διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες, επιχειρηματικούς Ομίλους και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έχει έντονη διεθνή παρουσία ως επικεφαλής Ελληνικών Αντιπροσωπειών σε Συμβούλια και Διεθνή Forums, όπως η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., Συμβούλια Υπουργών, Υπουργικές Συνόδους της Ε.Ε. και σε διμερείς συναντήσεις με τρίτες χώρες.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Marketing and Communication in New Technologies» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

9. Ασημίνα Τσουπλάκη του Μενελάου (ανεξάρτητο μέλος - μη εκτελεστικό)

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc Energy, Environmental Technology and Economics) από το City University του Λονδίνου και ΜΒΑ (Master in Business Administration) από το University of Kentucky, US. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: Ιδιωτικότητα,  Προστασία και ασφάλεια δεδομένων σε cloud περιβάλλοντα και σε δίκτυα πραγμάτων (Ιnternet of Things).

Κατέχει 10ετή προϋπηρεσία σε εταιρείες που ασχολούνται με την σχεδίαση, μελέτη και υλοποίηση μεγάλων έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability), δράσεων εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης (CSR actions) και εξωτερικής επικοινωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα: έχει εργαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς στο Λονδίνο στον δανειακό κλάδο, στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα ως Project Manager στον Τομέα έργων που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα. Παράλληλα, κατέχει εμπειρία στο Sustainability/ESG Reporting, στον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος, στη παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση
κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων επενδύσεων σε εθνικό επίπεδο, στην εξωτερική διασφάλιση Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης εταιρειών, στο σχεδιασμό και εφαρμογή στρατηγικών βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την ορθή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς έχει συνεργαστεί με πληθώρα εταιρειών μέσω της PwC όπου εργαζόταν ως Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.
Στη συνέχεια, εργάστηκε στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια και συγκεκριμένα στο τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπου ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αποτίμηση έργων που αφορούσαν την ευημερία και το θετικό αντίκτυπο των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνταν ο Όμιλος. Τέλος, εργάστηκε στη ΜΕΓΑ Α.Ε. που δραστηριοποιείτε στην παραγωγή προϊόντων ατομικής υγιεινής, ως Sustainability and Communication Manager όπου ασχολήθηκε ενεργά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση
έργων που αφορούσαν την Βιωσιμότητα της εταιρείας, την ανάπτυξη και τη συγγραφή πολιτικών σχετικά με τις ηθικές, βιώσιμες και περιβαλλοντικές ευθύνες της εταιρείας, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων θετικού αντικτύπου και χορηγιών σε δημόσιους φορείς και ΜΚΟ πανελλαδικά ενώ παράλληλα συνεργάστηκε ενεργά με τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να ενισχυθούν οι δεσμεύσεις τις εταιρείες σε θέματα ESG (Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης).

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.