Δελτίο τύπου 09/12/2014Επιβράβευση των 44 καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ποσό των 97.500 ευρώ συνολικά, από 29 χορηγούς.

Τα τελευταία χρόνια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει τους άριστους φοιτητές του, θέσπισε την «Επιβράβευση των καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών» του, σε όλες τις κατηγορίες, μέσω του θεσμού των Υποτροφιών και με την ευγενική χορηγία Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επέδειξαν υψηλή κοινωνική ευθύνη. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη συστηματική προσπάθεια του Τμήματος για την αναβάθμιση των σπουδών, την ανάδειξη της αριστείας και για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, που πρωτεύουν και μοχθούν καθημερινά.

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2014 οι εκπρόσωποι των 29 Χορηγών βράβευσαν τους 44 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Στην τελετή παρέστη ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Καθηγητής κ. Μάρκος Κούτρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους βραβευόμενους η διάκριση που επέτυχαν και τους παρότρυνε να συνεχίσουν και μελλοντικά τις προσπάθειες για παρόμοιες επιτυχίες.

Τη σημαντικότητα της συμβολής του θεσμού των υποτροφιών στην προσπάθεια για αριστεία και στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών τόνισε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Αν. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Τσιριτάκης.

Τη σημαντικότητα της ηθικής υποστήριξης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των φοιτητών, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και ανταμοιβή από τις επιχειρήσεις, τόνισε η εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών κα Θεοδώρα Μαραβελή και ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των χορηγών για την παρουσία τους στην τελετή αλλά και τη συμβολή τους στην ανάδειξη και εκπαίδευση της νέας γενιάς και την προετοιμασία της ως ενεργά στελέχη στην αγορά εργασίας.

Τα βραβεία (συνολικής αξίας 97.500 ευρώ) προσέφεραν οι εξής ΧΟΡΗΓΟΙ, ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά:

1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2 INTRALOT
3 LASKARIDIS SHIPPING CO
4 ΟΤΕ - COSMOTE
5 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6 AEGEAN OIL
7 ALDEMAR GROUP
8 ALPHA BANK
9 ATTICA BANK
10 BOSTON CONSULTING GROUP
11 ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Όμιλος Εταιρειών
12 CHIPITA
13 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
14 EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME
15 REDS A.E., SMART PARK
16 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
17 EUROBANK
18 GRIVALIA PROPERTIES
19 JUMBO
20 ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
21 PWC GREECE
22 ΤΙΤΑΝ
23 ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
24 ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ
25 ΓΙΩΤΗΣ
26 SBOKOS HOTEL GROUP
27 ΟΜΙΛΟΣ QUEST
28 SANI
29 TSAVLIRIS SALVAGE GROUP


Τέλος, το Τμήμα ευχαριστεί τις εταιρίες:

  • EUROBANK,
  • GRIVALIA PROPERTIES και
  • KPMG

για την ευγενική χορηγία υποτροφιών σε νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας.