Διοικητικό Συμβούλιο

1.Ευθύμιος Μπουλούτας του Θεοδώρου  – Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας έχει πολυετή εμπειρία στον Τραπεζικό τομέα, στο Asset Management, σε Εταιρείες Επιχειρηματικών Συμμετοχών και έχει διαχειριστεί αναδιαρθρώσεις μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών στους κλάδους Τροφίμων, Αερομεταφορών, Υγείας, Ναυτιλίας και Real Estate.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο κ. Μπουλούτας έχει διατελέσει Partner στην Grant Thornton, Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG), Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Γενικός Διευθυντής της Eurobank και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Αμοιβαία Κεφαλαία. Διατέλεσε Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. σε πολλές εταιρειίες όπως Vivartia, Ολυμπιακή Αεροπορία, EFG Bank Luxemburg & EFG Private Bank.

Ο κ. Μπουλούτας είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) από το M.I.T., μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science από το Πανεπιστήμιο Stanford, και Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

2. Ιωάννα Σαμπράκου του Φωτίου – Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Η Ιωάννα Σαμπράκου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Elite Global Consulting Services, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της συμβουλευτικής εξαγορών & συγχωνεύσεων, επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής, εταιρικών σχέσεων και χρηματοδοτήσεων. Είναι Αντιπρόεδρος και Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της REDS Α.Ε. (μέλος του Ομίλου Ελλάκτωρ), εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ηγέτιδας δύναμης στην αγορά ανάπτυξης ακινήτων. Επιπλέον, είναι Ιδρύτρια και Managing Partner της Chiltern Media, η οποία ειδικεύεται στις χρηματοδοτήσεις οπτικοακουστικών, κινηματογραφικών και διαφόρων τύπων παραγωγών.

Έχει διατελέσει Διευθύντρια Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Dimera Group (Group Investments& Development Director), όπου και ηγήθηκε – ανάμεσα σε άλλα – της εξαγοράς του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, έκτασης 17.630 στρεμμάτων, συνολικού ύψους ∽€205 εκατ. (ξενοδοχειακό συγκρότημα, καζίνο, μαρίνα, οινοποιείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.ά.).

Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Σύμβουλος Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Αν. Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τη Βιομηχανία & το Εμπόριο, και του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τις Επενδύσεις, με άμεση εμπλοκή στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την προώθηση στρατηγικών επενδύσεων, ΣΔΙΤ, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, ιδιωτικοποιήσεων και τηλεπικοινωνιών. Υπηρέτησε ως Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος «Προώθηση Επενδύσεων και Στρατηγικές Επενδύσεις», υπό την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ως Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν επικεφαλής της εθνικής διαπραγμάτευσης για το ΕΣΠΑ 2014-2020 στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών – διασφαλίζοντας άνω του €1 δις. – και της διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο. Διετέλεσε Συντονίστρια του «Digital Growth 2021» και του «National Broadband Plan», ενώ διαχειρίστηκε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η μετάβαση στην Ψηφιακή Τηλεόραση και το 4G. Ήταν Συντονίστρια του ρυθμιστικού πλαισίου για τις ΤΠΕ, κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπηρέτησε, επίσης, ως εμπειρογνώμων & αξιολογήτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ως SeniorEngineer στην AtmelS.A.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ), μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων& Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο), υπό το Υπουργείο Οικονομικών, Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Εθνική Εκπρόσωπος στην Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής«Ψηφιακές Πληρωμές και Ενιαία Ψηφιακή Αγορά» και Πρόεδρος του Συνεδρίου «1stAthensDigitalPaymentsSummit».

Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ κατέχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, εγκεκριμένο από το U.S. Patent and Trademark Office, και MBA από το ALBA Graduate Business School.

3. Ιωάννα Δρέττα του Γρηγορίου – Διευθύνουσα Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

Η κα. Δρέττα ορίστηκε ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στις 12 Δεκεμβρίου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της REDS και το έργο της στρατηγικής ανάπτυξης των δύο μεγάλων επενδυτικών έργων – ορόσημα – της εταιρείας στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και τo Project Καμπά στην Κάντζα Αττικής.

Η κα. Δρέττα διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, με σημαντικές θέσεις ευθύνης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, σε διαφορετικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση και τη διαχείριση σύνθετων έργων και καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες και αναγνώριση για το έργο της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, διετέλεσε Υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού αλλά και Διευθύνουσα Σύμβουλος της MARKETING GREECE για 7 χρόνια με ένα αξιόλογο έργο επανατοποθέτησης του προϊόντος της Ελλάδας και προβολής της χώρας μας και του πολιτισμού της σε διεθνές επίπεδο.

Η κα. Ιωάννα Δρέττα είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακά στο Imperial College London (MSc) και το Harvard Kennedy School (Master in Public Administration).

4. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου του Γεωργίου – Σύμβουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LL.M.) στο Διεθνές Τραπεζικό Δίκαιο και στο Δίκαιο της Εποπτείας της Κεφαλαιαγοράς από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Διαθέτει μακρόχρονη δικαστηριακή εμπειρία και παρέχει συμβουλές σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εισηγμένες εταιρείες σε θέματα εμπορικού δικαίου και δικαίου της κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανομένης και της κανονιστικής συμμόρφωσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

5. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή – Σύμβουλος, μη εκτελεστικό μέλος

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco ΑΕ.

6. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης του Ευστρατίου – Σύμβουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αττικής ΑΕ-ΑΟΤΑ.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής των Γραφείων Υφυπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ», καθώς και Σύμβουλος Διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες, επιχειρηματικούς Ομίλους και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχει έντονη διεθνή παρουσία ως επικεφαλής Ελληνικών Αντιπροσωπειών σε Συμβούλια και Διεθνή Forums, όπως η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., Συμβούλια Υπουργών, Υπουργικές Συνόδους της Ε.Ε. και σε διμερείς συναντήσεις με τρίτες χώρες.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Marketing and Communication in New Technologies» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

7. Ασημίνα Τσουπλάκη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc Energy, Environmental Technology and Economics) από το City University του Λονδίνου και ΜΒΑ (Master in Business Administration) από το University of Kentucky, US. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: Ιδιωτικότητα, προστασία και ασφάλεια δεδομένων σε cloud περιβάλλοντα και σε δίκτυα πραγμάτων (Ιnternet of Things).

Κατέχει 10ετή προϋπηρεσία σε εταιρείες που ασχολούνται με την σχεδίαση, μελέτη και υλοποίηση μεγάλων έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability), δράσεων εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης (CSR actions) και εξωτερικής επικοινωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα: έχει εργαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς στο Λονδίνο στον δανειακό κλάδο, στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα ως Project Manager στον Τομέα έργων που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα. Παράλληλα, κατέχει εμπειρία στο Sustainability/ESG Reporting, στον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος, στη παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων επενδύσεων σε εθνικό επίπεδο, στην εξωτερική διασφάλιση Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης εταιρειών, στο σχεδιασμό και εφαρμογή στρατηγικών βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την ορθή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς έχει συνεργαστεί με πληθώρα εταιρειών μέσω της PwC όπου εργαζόταν ως Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια και συγκεκριμένα στο τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπου ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αποτίμηση έργων που αφορούσαν την ευημερία και το θετικό αντίκτυπο των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνταν ο Όμιλος. Τέλος, εργάστηκε στη ΜΕΓΑ Α.Ε. που δραστηριοποιείτε στην παραγωγή προϊόντων ατομικής υγιεινής, ως Sustainability and Communication Manager όπου ασχολήθηκε ενεργά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που αφορούσαν την Βιωσιμότητα της εταιρείας, την ανάπτυξη και τη συγγραφή πολιτικών σχετικά με τις ηθικές, βιώσιμες και περιβαλλοντικές ευθύνες της εταιρείας, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων θετικού αντικτύπου και χορηγιών σε δημόσιους φορείς και ΜΚΟ πανελλαδικά ενώ παράλληλα συνεργάστηκε ενεργά με τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να ενισχυθούν οι δεσμεύσεις τις εταιρείες σε θέματα ESG (Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης).

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

8. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος, είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό Τίτλο (M.Sc), στη Ναυπηγική Και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (M.I.T),  ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (MBA), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. Από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Παράλληλα, είναι  μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιριών Euroseas Ltd και Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Quest και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

9.Ευάγγελος Σαμαράς, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδικότητα Δομοστατικός, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1981)  και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάζεται για περισσότερο από 30 χρόνια,  ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρείες Aνάπτυξης και Eκμετάλλευσης Aκινήτων. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ασκεί διοίκηση ως εκτελεστικός Πρόεδρος σε εταιρεία αντιπροσώπευσης αυτοκινήτων και ως εκτελεστικό μέλος Δ.Σ σε εταιρεία αερομεταφορών. Κατά την σταδιοδρομία του μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί με επιτυχία στην διαδικασία σχεδιασμού, μελέτης, αδειοδότησης και υλοποίησης σημαντικών οικοδομικών και βιομηχανικών έργων του ομίλου εταιρειών Motor Oil.

Εταιρική Διακυβέρνηση

Τον Ιούνιο του 2021 εκδόθηκε ο Ελληνικός Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις εταιρείες με αξίες εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.4706/2020 και το άρθρο 4 της Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Απόφαση 2/905/3.3.2021 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο οποίος αντικαθιστά τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις Εισηγμένες Εταιρείες που είχε εκδοθεί το 2013 από το Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) και είναι ανηρτημένος στον ιστότοπο του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, στη διεύθυνση: https://www.esed.org.gr/code-listed. Η Εταιρεία με την από 09/07/2021 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου υιοθέτησε τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΕΣΕΔ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ REDS ΑΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ REDS

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΕΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Κανονιστική Συμμόρφωση

H Εταιρεία, στο πλαίσιο των θεμελιωδών αρχών και κανόνων που διαμορφώνουν την επιχειρηματική της πρακτικής, η οποία λαμβάνει χώρα με ακεραιότητα και διαφάνεια, και διέπουν τη συνολική συμπεριφορά των εργαζομένων και συναλλασσόμενων, έχει υιοθετήσει, με την από 27/01/2022 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, και εφαρμόζει πλήρως τα έγγραφα του Συστήματος Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσης της μητρικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και πιο συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης για την Ακεραιότητα (Integrity Compliance Program), τον Κώδικα Ηθικής (Code of Ethics) και τον Κώδικα Δεοντολογίας Επιχειρηματικών Εταίρων (Business Partners’ Code of Conduct), συμπληρωματικά προς τις ήδη υφιστάμενες Πολιτικές (Πολιτική κατά της Δωροδοκίας και Πολιτική Διαχείρισης Αναφορών και Καταγγελιών).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

Επιπλέον, η REDS είναι πιστοποιημένη κατ΄ ISO 37001:2016, για την καθιέρωση και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Καταπολέμησης της Δωροδοκίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εν λόγω προτύπου.

Επιτροπή Ελέγχου

Η Επιτροπή Ελέγχου είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της οικονομικής πληροφόρησης, της αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων, καθώς και για την εποπτεία και παρακολούθηση του τακτικού ελέγχου και των θεμάτων που αφορούν στην αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία των νόμιμων ελεγκτών. Σκοπός της Επιτροπής Ελέγχου είναι να συνδράμει στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της Εταιρείας και των θυγατρικών της που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία και ειδικότερα το άρθρο 44 του ν. 4449/2017 αναφορικά με τη διαδικασία χρηματοοικονομικής πληροφόρησης σε ατομικό και ενοποιημένο επίπεδο, την αποτελεσματικότητα των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και την εποπτεία του τακτικού ελέγχου.

Η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας αποτελείται από τρία μέλη, τα οποία στην πλειονότητά τους πρέπει να είναι ανεξάρτητα κατά την έννοια των διατάξεων του ν. 3016/2002, όπως ισχύει, και αποτελεί είτε ανεξάρτητη επιτροπή, είτε επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου. Απαρτίζεται από τα ακόλουθα πρόσωπα:

1. Παναγιώτης Αλαμάνος του Χαριλάου

2. Ασημίνα Τσουπλάκη του Μενελάου

3. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου του Γεωργίου

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ REDS